Om os

Lær formandskabet og de andre aktive elever i hovedbestyrelsen at kende. Her fortæller vi også hvorfor du skal være med i elevfællesskabet – dit nationale elevråd!

Anton, fhv. formand

“Der kom medlemmer fra EEO ud til vores elevråd på HTX. De fortalte os om EEO og om Kongressen for alle landets elevrådsmedlemmer. Jeg tænkte, at det lød hyggeligt – at kunne samles i ét stort, nationalt elevråd. Og så sagde rygterne vist også, at der ville være en gratis øl eller to. Så vi var tre kammerater, der besluttede os for at deltage. Vi tænkte, ‘hvad er det værste, der kan ske?‘ Det endte sgu med, at to af os stillede op til bestyrelsen.”

Uden at det skal lyde totalt “2021-woke-agtigt”, så er der plads til alle i EEO. Hvis du har noget at brokke dig over, så bliver der lyttet til dig. Jeg vil opfordre alle til at deltage i vore stormøder (Landsmødet og Kongressen). Det er her du kan få dine  holdninger igennem. Du kan blive udfordret på dine synspunkter og få nogle rigtig gode venner. Det kan måske også blive til en øl eller to – selvom du selv må stå for øllen denne gang (pga. corona-restriktionerne)

 

Kira, næstformand

Jeg havde ingen planer om at stille op til bestyrelsen pga. travltheden på min egen skole, men så 15 minutter inden deadline, opfordrede den daværende næstformand mig alligevel til at gøre det. Jeg havde virkelig ikke regnet med, at jeg blev valgt ind.

Jeg har altid interesseret mig for politik, så muligheden for at blive en del af ‘det nationale elevråd’ var virkelig tiltrækkende – at kunne tage fat i de større emner.

Elevrådsmøderne på mit eget gymnasium kunne godt handle lidt for meget som mikrobølgeovne i kantinen. I EEO har jeg mulighed for at kæmpe for mærkesager, der er vigtige for rigtig mange elever – som f.eks. karakterskalaen, trivsel, elevfordeling og lærepladser.

Kaja, næstformand

Jeg tog til mit første stormøde i EEO i 2018. Jeg havde ikke rigtigt nogen forventninger, men det viste sig at blive rigtig hyggeligt. Den politiske snak, der fyldte til mødet, var slet ikke så tung, som man kunne tro.  Det var faktisk meget chill.

Efter jeg selv blev en del af bestyrelsen, begyndte jeg at deltage i rigtig mange møder. Jeg blev mere og mere optaget af de debatter, der havde betydning for mig og alle de andre elever på HTX, EUD, SOSU og PAU.

Jeg synes, at det er fedt at være en del af et fællesskab, hvor alle har en holdning, og ingen er bange for at sige den højt. Man behøver ikke snakke “Christiansborg-sk” for at være med.

I dag er jeg næstformand og arbejder for at repræsentere elevernes holdninger – repræsentere dem til møder med politikere og samarbejdspartnere. 

 

Hvad med de andre?

Find alle HB-medlemmer på kontaktsiden for hovedbestyrelsen.
Her fortæller andre elever, hvorfor du også bør blive en del af EEO.

Leif 

Jeg blev introduceret til EEO til sidste års Kongres, hvor jeg deltog sammen med mit elevråd.

Kongressen er et hyggeligt arrangement, hvor du får massere af nye kammerater og lærer en masse om, hvad EEO står form, og hvad vi gør. Du får også lov at stemme!

Trine 

Jeg opdagede, at jeg var meget interesseret i politik, og at jeg havde en holdning til hvad vores uddannelse skulle kunne, og hvordan den skulle forbedres. Det er et mega fedt fællesskab med mange seje mennesker, der ligesom mig vil vores uddannelser det bedste.

Din holdning tæller med i, hvordan EEO fremadrettet vil arbejde, og hvad der skal forbedres. Derfor skal du være med!

Faith 

EEO kæmper for en masse ting, som er vigtige for os, der går på en EUD, EUX, SOSU, PAU og HTX. Som enhed føler jeg, at vi får en stemme og bliver lyttet til.

Jeg vil opfordre alle til at deltage i vores stormøder (Kongressen og Landsmødet). Her kan du blive klogere på EEO og være med til at gøre en forskel.

Benjamin 

Jeg har altid brændt for at kæmpe for elevernes rettigheder og ønsker. Jeg har tidligere været del af Danske Skoleelever (DSE), men jeg føler, at EEO er det helt rette sted for mig. Her kan jeg fortsætte med at kæmpe for det,  jeg synes er vigtigt i min hverdag!

Ved at deltage i EEO’s Kongres får du ikke kun en masse indflydelse. Du får også mulighed for at møde en masse fantastiske mennesker og få nye venner!

Eskild 

Jeg har altid været interesseret i politik, og hvordan vi kan få alt den indflydelse, vi vil, hvis bare vi arbejder hårdt nok for det. Derfor har jeg valgt at blive aktiv i EEO. Med hårdt arbejde vil jeg netop kunne ændre HTX-elevers hverdag til det bedre.

Peter 

Jeg mener, at der er meget, der kan gøres for vores erhvervsuddannelser. Særligt EUD-elever er underrepræsenterede i alt hvad, der vedrører deres uddannelse. Derfor ønsker jeg at kæmpe for deres stemme, undervisning og trivsel.

Én af mine mærkesager er at standse beskærelser på uddannelsesområdet. Vi bør som minimum stå på lige fod med andre landes uddannelsestilbud.

 Vibevej 31, 2400 København
25 10 00 40 / kontakt@eeo.dk