Erhvervsskolernes ElevOrganisation vinder Kulturministeriets Idrætspris 2013 og får prisen på 100.000 kr. for sammen med Dansk Firmaidrætsforbund at sætte sundhed på erhvervsskolernes dagsorden.  

idrætspris

Det var en overrasket og stolt sundhedskoordinator for Erhvervsskolernes ElevOrganisation (EEO), Jacob Talleruphuus, der modtog prisen af Kulturminister Marianne Jelved i forbindelse med den årlige idrætsreception i Kulturministeriet.

”Jeg er meget glad for den anerkendelse, som denne pris signalerer i forhold til vort arbejde med at gøre eleverne på de danske erhvervsskoler sundere. EEO er talerør for elevrådene på erhvervsskolerne, og vi har de seneste år været fortaler for øget motion og sundhed på skolerne til gavn for en øget indlæring og bedre fastholdelse af eleverne. Det er en stor tilfredsstillelse, at denne indsats vinder anerkendelse” udtaler Jacob Talleruphuus fra EEO.

”Erhvervsskolernes ElevOrganisation gør et stort arbejde for at få elever på de danske erhvervsskoler til at dyrke mere idræt på og udenfor skolen. De har dermed grebet en stor udfordring for erhvervsskolerne, hvor andelen af idrætsaktive er meget lav, ved blandt andet at skabe aktivitet og italesætte det ansvar, det kræver at ændre en usund kultur. De hædres for at gøre en forskel, for at tænke anderledes og for at inspirere andre til at løse de udfordringer, vi møder i hverdagen.” sagde kulturminister Mariane Jelved forbindelse med prisoverrækkelsen.

aktiveelever

EEO har med en landsdækkende undersøgelse afdækket elevernes ønsker og behov for motion og sundhed på skolerne. Elevorganisationen tilbyder hjælp og støtte til de enkelte elevråd i forhold til iværksættelse af aktivitetsdage for eleverne på skolerne, og de støtter igangsættelse af sundhedsfremmende tiltag på kantineområdet, så det bliver sjovere at foretage det sunde valg.

Udfordringerne er mange på de danske erhvervsskoler. En af de udfordringer, som ofte bliver overset, men som er vigtig for fuldførelsesprocenten, livskvaliteten og det fremtidige arbejdsliv, er elevernes sundhed.

I samarbejde med Dansk Firmaidrætsforbund og med støtte fra Nordea-fonden har EEO gennem de seneste to år iværksat en national indsats for at få de unge studerende til at dyrke mere idræt på skolen, i undervisningen og i fritiden.


Læs mere om projektet på www.eeo.dk/sundhed