Det er i dag ude i Mester Tidende, at vi som Erhvervsskolernes ElevOrganisation bakker op om, at lærlingene skal have SU under hovedforløbene.
Dette er imidlertid en fejlcitering. Vi har ud meldt, at vi er imod. Læs vores uddybning i denne artikel.

skppåok

Vi meldte ud til Mester Tidende, at vi er imod SU på hovedforløbende, hvorefter det blev stillet op, som et hypotetisk spørgsmål. Hvad vi ville gøre, hvis det skete? Hvorefter svaret har været, at det ville være en bombe, og det bestemt ville kræve en del tilvænning. Derfor har der været en misforståelse af, hvad vi går ind for, og hvad der ville ske, hvis det blev indført.

Vi er bestemt ikke for en forringelse af lærlingenes økonomiske vilkår under uddannelse.

– Mie Hovmark, formand for EEO

I Erhvervsskolernes ElevOrganisation mener vi, at både lærlinge og SKP-elever skal have løn efter gældende overenskomster indgået af arbejdsmarkedsparter. Dette gælder også under hovedforløbene på skolerne. Idag mangler vi desværre at få SKP-eleverne på overenskomst, men vi er villige til det. Vil mangler bare, at jakkesættene inde i folketinget begynder at lytte efter.

Fejlen bliver højest sandsynligt ændret i løbet af dagen, vi forsøger blot at komme i forekøbet med denne udmelding.

 

Mie Hovmark

Formand Mie Hovmark

E-mail: formand@eeo.dk

Telefon: 20 97 95 08

13.000 unge står uden en læreplads. Det skyldes dovenskab. Ikke hos os men de politikere og virksomheder, der ikke tager deres del af ansvaret. Vi kræver sociale klausuler og præmieordning for virksomheder der tager lærlinge. Karakterkrav siger intet om dine muligheder for at blive en god håndværker eller ingeniør. Alle der ønsker at starte på en erhvervsskole og blive dygtige skal have lov.