FÅ BESØG AF ROLLEMODELLER PÅ DIN SKOLE

På besøget fortæller to rollemodeller fra forskellige fag om deres egen vej til en erhvervsuddannelse, samt deres motivation for at blive faglært. Deres fortællinger har til formål at inspirere og udfordre elever, der snart står over for den store beslutning, det er, at vælge en ungdomsuddannelse. Oplægget består af:

  • Kort introduktion til EUD og EUX
  • Rollemodellernes egen fortælling om deres vej til en erhvervsuddannelse
  • Løbende dialog med eleverne
  • Tip en 13’er

Varighed: 1 ½ time

Målgruppe: Udskolingselever på alle landets grundskoler

Antal klasser: 1-2 klasser. Vi holder gerne oplæg for større forsamlinger, men ved mindre hold er der mere plads til dialog. Book gerne flere oplæg efter hinanden i forskellige klasser.

Opfølgning: Klasser der allerede har haft besøg af rollemodeller, kan godt få besøg igen. Besøget kan tilrettelægges, efter klassens behov og ønsker.

Forberedelse
Inden rollemodellerne kommer, er det en god idé at forberede eleverne på besøget. Derfor har vi udviklet noget materiale, som kræver mellem 10 og 45 minutters forberedelse. Guiden i materialet, hjælper dig til at vurdere, hvad der giver mening for netop din klasse. De klasser der har et begrænset kendskab til EUD og EUX, bør benytte del 1 i forberedelses-materialet. Forberedelse til besøget er en opfordring, men ikke et krav.

Find materialet til forberedelse HER.

OBS: Rollemodellerne er ikke vejledere, og ved praktiske spørgsmål omkring erhvervsuddannelser, vil rollemodellerne typisk henvise til UU-vejlederen og ug.dk. Vi opfordrer til, at man som vejleder samler op på besøget, umiddelbart efter rollemodellerne har været der, og guider de elever, som gerne vil have mere information om de forskellige erhvervsuddannelser.