Så er valgkampen igang og vi er med. Dette er vores kampagneside, hvor du løbende kan læse om aktiviteter vi skal lave og har lavet. Kampagnen hedder “Flere hænder – Lærepladser til alle” og vi vil gerne have dig med.

Folder forside til hjemmeside

 

 

“Vi har alle et ansvar” – Mie Hovmark

Alle store virksomheder skal have lærepladser.

Kun hver fjerde virksomhed har en læreplads og specielt hos de store virksomheder er det svært at finde os lærlinge. Den største grådighed ligger desværre hos dem med flest penge. Vi skal sige fra overfor ignorancen og ja til mere uddannelse. Danmark har brug for flere hænder, da vi kommer til at mangle 30.000 faglærte om bare 5 år.

Staten har et ansvar

“13.000 unge står uden en læreplads. Det skyldes dovenskab. Ikke hos os, men de politikere og virksomheder, der ikke tager deres del af ansvaret. Vi kræver sociale klausuler og præmieordning for virksomheder der tager lærlinge.” – Mie Hovmark, Forkvinde for EEO

Ikke flere metro-, skole- eller hospitalsbyggerier uden os. Sociale klausuler betyder at alle byggeriaftaler staten, regionerne og kommunerne udbyder skal have lærepladser.

Hvis virksomhederne ikke vil tage deres ansvar uden at få belønning, så må vi give dem det. En præmieordning vil fungere sådan, at alle virksomheder der tager lærepladser, vil blive belønnet af staten. Det er en vigtig investering i vores fremtid.

Vi elever har et ansvar

Et rigtig stort ansvar. Vi skal stå op hver dag og søge en masse lærepladser. Imødegå konstante afslag og manglende svar fra virksomhederne. Vi skal arbejde for meget mindre end resten af Danmark. Elever på skolepraktik får 45 kr. i timen, uden overenskomst eller andre basale rettigheder.
Men vi står stadig op hver eneste dag og står her og giver dig denne flyer. Vi vil nemlig super gerne. Så hjælp os med at skaffe lærepladser til alle!

“Alt for længe har håndens arbejde været trådt under fode af akademikerne, nu er det på tide at vi finder en løsning på dette problem og igen bliver ligestillet med alle de andre!” – Nadia Wolff, næstforkvinde for EEO.

Bestil materialer gratis

Herunder kan du se vores fire klistermærker du kan bestille.
Du kan også bestille vores flyer, der har overstående billed som forside og overstående tekst som indhold.
Send mail til Nadia Wolff vores næstformand på naestformand@eeo.dk med antal, type og adresse. Vi har massere.

FT VALG Klistermærker_Page_1FT VALG Klistermærker_Page_2FT VALG Klistermærker_Page_3FT VALG Klistermærker_Page_4