Social dumping, ungdomsarbejdsløshed og praktikpladsmangel var blandt emnerne, da en masse engagerede erhvervsskoleelever og kandidater fra de opstillede partier debatterede det kommende Europaparlamentsvalg. De fremmødte elever var bestemt ikke bange for at sige politikerne imod.

 euc-debat

Debatten om det forestående Europaparlamentsvalg i aviser og fjernsyn kan virke meget flyvsk og akademisk, men med dagens debat i Haderslev blev emnerne hevet ned på jorden og gjort konkret for eleverne på EUC. Der var lagt op til en noget utraditionel paneldebat med helt unge kandidater og en debat der tog udgangspunkt i elevernes hverdag. Og på trods af afbud fra 2 debattører i sidste øjeblik og lidt tekniske problemer, var humøret højt blandt eleverne, da debatten gik i gang.

’’Eleverne på landets erhvervsskoler bliver overset i den politiske debat. I stedet for at tage udgangspunkt i en akademisk debat, lægger vi op til at tage udgangspunkt i elevernes hverdag og de problematikker vi  møder ude på vores skoler.’’ Siger næstformand for Erhvervsskolernes ElevOrganisation (EEO) Mie Hovmark

Efter en kort introduktion skulle de unge debattere EU-spørgsmål ud fra en række konkrete cases om bl.a. ungdomsarbejdsløshed, social dumping og praktik- og lærerpladsmangel.

’’ Politikerne må se at komme ned på jorden og forholde sig til konkrete situationer fra hverdagen. Det er vigtigt at politikerne der skal repræsentere os elever i EU lytter til os, især når det gælder emner som  berører vores hverdag. Derfor er vi glade for en rigtig positive tilbagemelding vi har fået fra erhvervsskoler i hele landet, der gerne vil have en debat på deres skole.’’ uddyber Mie Hovmark fra EEO

Vær med i Ungdommens EU

Debatten blev arrangeret af elevernes egen interesseorganisation, Erhvervsskolernes ElevOrganisation og LO-ungdom, som en del af kampagnen ’’Ungdommens EU’’, der kører frem til valget. Formålet er at engagere flere unge i valget og motivere de unge til at sætte deres kryds d. 25. maj.

Hvis du gerne vil have besøg af Ungdommens EU til en spændende og nice debat på din skole, kan du kontakte kampagneleder Casper Steppat på 25132970.

For yderligere udtalelser kontakt:

Næstformand Mie Hovmark

E-Mail: 
Telefon: 29 88 97 08

EEO er os elevers mulighed for at få indflydelse på den politik, der bliver ført på erhvervsskole-området. Lokalt og landsdækkende. Det er alle de seje elever, der er organiseret ude på skolerne der gør forskellen. I er vores inspiration og vores største styrke

 

Mie Hovmark