De sidste to uger har EEO’s elevrådskonsulenter været på skolestarts-tur  i hele landet. Læs om deres oplevelser.

EEO Midtjylland fællesbillede

Nogle af de aktive i EEO Midtjylland, efter et spændende møde med fokus på fælles aktiviteter, organisering og hvordan man holder et godt skolebesøg.

Målet var at besøge vores regioner og samtidig få hjulpet nogle elevråd i gang, så de kunne være med til at forandre deres skoler. Vi fik blandt andet sat gang i elevrådet på Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg.
De har haft problemer med lærere der vil bestemme, hvad der skal ske i elevrådet og flere af eleverne havde mistet gnisten. Vi fik sat tre-fire timer af til at arbejde med elevrådet og valgte at lave et ”fremtidsværksted”.
Et fremtidsværksted er en slags brainstorm, der skal skabe handling med det samme. Det starter med at man kritiserer alt det negative ved at være elev på skolen, hvorefter deltagerne skal forestille sig, hvordan skolen ville se ud, når de problemer var løst. Bagefter kommer handlingsfasen.
Nu skal elevrådsmedlemmerne udvælge en håndfuld projekter de vil arbejde videre med.
På SOSU-Silkeborg valgte de at gå i gang med 4 projekter. Det ene projekt var en kampagne, der skulle sikre en renere og pænere skole og opfordre til, at eleverne selv tager ansvar for at holde skolen ren. Da vi forlod elevrådet efter ca fire timer havde de produceret kampagnematerialer og hængt plakater op på skolens toiletter.

Aktive elever på SOSU- skolen i Silkeborg. De kom hurtigt i gang med kampagneaktiviteter for en bedre og pænere skole.

Aktive elever på SOSU- skolen i Silkeborg. De kom hurtigt i gang med kampagneaktiviteter for en bedre og pænere skole.

Efter fremtidsværkstedet fortalte en af elevrødderne os, at hun havde forventet to kedelige typer, der skulle snakke i evigheder, men at vi havde været præcis det modsatte!
Det var et helt andet elevråd om eftermiddagen end om morgenen. Gejsten var tilbage, og de var stolte af at sidde i elevrådet, fordi de gjorde en forskel. Vores gejst var også i top, fordi vi havde givet dem redskaberne til at skabe handling og forandring.

Senere besøgte vi også EEO’s Region Midtjylland i Randers.
Sammen med de aktive EEO’ere snakkede vi blandt andet om, hvorfor det var vigtigt at man i regionen er aktiv og kommer på skolebesøg, om undervisningsmiljø, og hvordan man vokser som organisation og får flere med. Med til dem havde vi også et aktivist-sæt, der indeholdt banner-stof, maling, pensler og gaffatape. De var vilde med aktivist-sættet og så frem til til at komme i gang med skolestartskampagnen. Efter mødet tog de regionsaktive ud for at drikke en øl sammen og hygge sig.
At være aktiv EEO’er handler nemlig også om at hygge sig sammen. Vi havde armene over hovedet af begejstring og tog hjem mod København efter nogle gode dage i Jylland.
Vil du også have et skolebesøg?  Så skriv til os. I  EEO er vi mange der har været med til at kæmpe for elevernes indflydelse på skolerne, og nu stiller sig til rådighed for at hjælpe dig og dit elevråd!

Elevrådskonsulent Signe Rieland inden skolebesøget.

Elevrådskonsulent Signe Rieland inden skolebesøget.