Dårligt undervisningsmiljø giver dårlig uddannelse. På Danmarks erhvervsskoler er der mange steder problemer med dårligt indeklima, for små klasselokaler, dårligt værktøj og uddaterede maskiner. Det vil Erhvervsskolernes ElevOrganisation(EEO) nu gøre noget ved.
#UVMK
“Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser er ikke noget, der kommer af sig selv. Det kræver politisk handling, mod og økonomiske prioriteringer på vores skoler. Det er for dårligt , der ikke er styr på undervisningsmiljøet når man forventer det bedste af os elever. Det kræver at inventar, værktøj og maskiner passer til den virkelighed vi uddanner os til.” siger Mie Hovmark, formand for EEO

 

Den 28. Oktober starter EEO en fotokonkurrence for alle elever på EUD,HTX, SOSU/PAU og EUX.
For at deltage skal man sende et billede der, viser uacceptabelt undervisningsmiljø og arbejdsforhold på erhvervsskolerne til under #UVMK14 på de sociale medier eller til eeo@eeo.dk.
Vinderen af vores konkurrence bliver kåret til EEO’s kongres i oktober og får et gavekort på 500kr til gavekortet.dk Billederne vil blive brugt som eksempler, når vi arbejder for at få et godt undervisningsmiljø til alle.
“Vi synes ikke vi kan være det bekendt. Vi vil have skoler vi kan være stolte af og derfor må lovgivningen opdateres så der sættes krav til alle dele af undervisningen og ikke kun når vi er i værksted. Og ikke mindst konsekvenser for skolerne hvis de bryder loven” uddyber Mie Hovmark, formand for EEO.

EEO vil have relevante dele af arbejdsmiljøloven til også at dække på erhvervsskolerne.
Det gør den ikke i dag. I forbindelse med kampagnen vil vi hjælpe og motivere elever til at stille sig op, og stille krav til rektorer, bestyrelser og politkere om at skabe et ordentligt undervisningsmiljø.  Vær med i kampen om en skole vi kan være stolte af på eeo.dk/uvmk