Torsdag morgen blokerede over 200 skolepraktikelever Undervisningsministeriet i protest mod halveringen af skolepraktiklønnen. Ministeriet blev blokeret effektivt og eleverne fik sagt fra overfor en flad 20’er i timen.

De over 200 skolepraktikelever der mødte op foran Undervisningsministeriet torsdag morgen på slaget 8, var vredde. De kommer til at gå til halvdelen af den løn de har i dag hvis regeringens genopretningsplan går igennem. Det var tydeligt at eleverne var frustrede. Formand for EEO, Sune Baldus, forstår godt elevernes frustrationer.

“Det er fuldstændig grotest at skolepraktikelevernes løn skal halveres. Derfor er det godt at eleverne viser deres vrede ved at blokere Undervisningsministeriet. Politikerne skal råbes op, så nedskæringerne på skolepraktiklønnen bliver taget af bordet.”

Skolepraktiklønnen for hjemmeboende elever over 18 år, kommer ned på niveau med den tilsvarende SU-sats. Men den går altså ikke, mener Sune Baldus:

“Skolepraktikken er et fuldtidsarbejde. Folk kommer fra en normal læreplads hvor de måske tjener over 14.000 om måneden og så skal de gå til en flad 20’er i timen i skolepraktikken. Det holder ikke. Rigtig mange ender med at droppe uddannelsen hvis det her går igennem”.

Læs omtale af blokaden på EkstraBladet.dk.
Læs mere om blokaden hos 3F her.
Læs mere om nedskæringerne på skolepraktiklønnen her.