Send Bertel Haarder af helvede til, sådan siger eleverne på de tekniske skolers formand, Jonathan Simmel det i dag. Han mener ikke ministeren har løftet sit ansvar i forhold til mangelen på praktikpladser, og i dag var hans sidste chance før sommerferien.

LO, DA og Undervisningsministeriet har netop afsluttet deres sidste møde om praktikpladskrisen inden sommerferien. Ud af mødet kom et forslag hvor der åbnes op for skolepraktik på tre uddannelser, forslaget skal nu behandles af forligspartierne. Eleverne på de tekniske skoler er langt fra tilfredse med det resultat, formand for Erhvervsskolernes Elev-Organisation, Jonathan Simmel, forklarer:

“Det er en halvhjertet løsning ministeren præsenterer. Det er 2.500 skolepraktikpladser der åbnes op for, men som det ser ud lige nu er der over 5.000 elever der desperat mangler en praktikplads. Bertel Haarders regnestykke går jo ikke op.”

Send ham syd på

Der er skrevet mangt og meget om praktikpladskrisen det sidste halve år. Jonathan Simmel mener Bertel Haarder har trukket det hele i langdrag og harcelerer mod ministeren:

“Vi har været overordentlig konstruktive og ventet på ministeren kom med noget brugbart. Gang på gang har han talt uden om og trukket processen i langdrag, og nu lukker han så af med dette makværk. Vi kunne have sikret de unge allerede omkring nytår, ved en reel genindførelse af skolepraktikken – både elever, lærere og skoleledere stod på spring. Men Bertel Haarder lytter jo ikke til fornuft, vi sponsorerer gerne en envejsbillet sydpå her i sommerferien, men så skal han også love at blive dernede.”

Eleverne løber stadig panden mod en mur

Den skolepraktikordning Bertel Haarder lægger op, går i grove træk ud på at man får en skolepraktikplads den første halvdel af udannelsen. Heller ikke dette er Jonathan Simmel tilfreds med:

“Man sælger jo eleverne til stanglakrids. Som det er i dag gennemfører man sit grundforløb på ca. 20 uger og så skal man finde en praktikplads i erhvervslivet. Problemet er virksomhederne har lukket i som østers efter finanskrisen kom. Det løser Bertel Haarder jo ikke med dette forslag. Nu er det bare først halvvejs i uddannelsen at eleverne løber panden mod muren og må se drømmeuddannelsen glippe. Det er sgu koldt og kynisk.”

Ovenstående er sendt ud som pressemeddelelse fra Erhvervsskolernes Elev-Organisation d. 15. juni 2009.

For yderligere information kontakt:

Jonathan Simmel
Telefon: 23698004
E-mail: jonathan@eeo.dk