Tre ugers protester blandt elever og studerende har resulteret i, at samtlige partier udenfor regeringen nu klart afviser forringelser af SU’en. Elev- og studenterbevægelsen står som den store vinder i kampen om SU’ens fremtid, efter at skattekommissionens forslag er blevet begravet.

”Det her er en klokkeklar sejr for de tusindvis af elever og studerende, som de sidste uger har kæmpet imod SU-nedskæringerne. Politikerne har mødt meget mere modstand end de regnede med, og derfor har de droppet forslaget.” siger en glad og lettet Maren Schmith Astrup, talsperson for den samlede elev- og studenterbevægelse.

”Det viser for de unge, at det nytter at engagere sig. De sidste uger har hundredvis af studerende blokeret undervisningen. 150.000 har meldt sig ind i modstandergrupper på facebook. Og på bare ti dage har vi samlet over 10.000 underskrifter ind mod forslaget. Når så mange unge slutter op omkring modstanden, kan det få selv de hårdeste politikere til at ryste i bukserne.” siger Maren Schmith Astrup, talsperson for den samlede elev- og studenterbevægelse.

Hele formiddagen har telefonerne glødet hos elev- og studenterorganisationerne i takt med at nyheden bredte sig på uddannelsesstederne. Elev- og studenterorganisationerne har imidlertid ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene. I forlængelse af SU-protesterne starter de nu en fælles kampagne for kvalitet i uddannelsessystemet.

”Nu er det altså tid til, at politikerne tænker mere fremadrettet. Der er brug for at flere unge tager en videregående uddannelse. Og der er brug for at investere i kvaliteten af uddannelserne, hvis velfærdssamfundet også skal sikres i fremtiden. Regeringen har længe talt om, at målet er danske uddannelser i verdensklasse. Nu tager vi politikerne på ordet og sætter i de næste måneder fokus på problemerne på landets uddannelsessteder.” Siger Line Hjarsø fra Lærerstuderendes Landskreds, der er talsperson for kampagnen ”kvalitet koster”.