Rollemodeller fra erhvervsuddannelser er nu klar til at besøge folkeskoler

I en ny kampagne skal elever fra erhvervsuddannelserne inspirere andre unge til at tage en erhvervsuddannelse. De første rollemodeller er nu klar til at besøge en lang række folkeskoler i hele Danmark.

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling og Erhvervsskolernes ElevOrganisation (EEO) vil øge folkeskoleelevernes kendskab og motivation til at søge en erhvervsuddannelse. I en ny rollemodelkampagne skal unge elever rundt på folkeskoler og fortælle om deres egne erfaringer med at tage en erhvervsuddannelse. Det første besøg finder sted på Nordregårdsskolen i Kastrup den 31. august. Fra september til november vil en lang rækkefolkeskoler få besøg af rollemodeller fra forskellige erhvervsuddannelser. Rollemodellerne kommer rundt i hele landet. For eksempel skal de besøge Søndergades Skole i Brønderslev, Katrinebjergskolen i Aarhus, Brændkjærskolen i Kolding, Korup Skole i Odense og Snekkersten Skole i Snekkersten.

”Det er unge, der kender hverdagen på erhvervsuddannelserne og selv har stået over for valget af en ungdomsuddannelse, som er de bedste til at fortælle andre unge om de muligheder, der følger med en erhvervsuddannelse, som for eksempel at blive selvstændig, iværksætter eller læse videre. Ung-til- ung- relationen kan noget, som hverken forældre eller lærere kan, og med rollemodelkampagnen får de ældste folkeskoleelever både nogen at spejle sig i og et klarere billede af erhvervsuddannelserne,”

– Siger minister for Børn, Undervisning og Ligestilling Ellen Trane Nørby.

”Mange, både forældre, elever og venner har en bestemt idé om det at tage en erhvervsuddannelse. En idé, der ikke altid passer med virkeligheden. Vi glæder os til, at vores rollemodeller kommer ud og informerer om vores uddannelser i øjenhøjde. Det er en sej flok unge, der lyser af faglig stolthed. Grundskoleeleverne kan godt glæde sig,”

– Siger formanden for EEO, Morten Egede.

Rollemodellerne vil fortælle om deres personlige oplevelse som erhvervsuddannelseselev, og på den måde være med til at nedbryde eventuelle fordomme om erhvervsuddannelserne som mindre attraktive end f.eks. de gymnasiale uddannelser. Der vil også blive afholdt 30 infoaftener på erhvervsskoler rundt om i landet, hvor folkeskoleelever og deres forældre kan få mere inspiration om erhvervsuddannelserne, og hvor de også kan møde rollemodellerne. Folkeskoleeleverne vil ligeledes kunne stille spørgsmål til rollemodellerne via Facebook: https://www.facebook.com/Vejentil/