Med regeringens Genopretningplan er der lagt op til en massiv besparelse på skolepraktikydelsen – altså de penge eleverne får når de er i skolepraktikken. Elever i skolepraktikken over 18 år der bor hos deres forældre kan se frem til næsten en halvering af deres skolepraktikydelse. EEO er rystet.

Formand for EEO, Sune Baldus, er rystet:
“Eleverne ender med at droppe uddannelsen hvis det her går igennem. Du kan simpelthen ikke klare dig for under 3.500 om måneden. De vil jo skære skolepraktikydelsen med 46 %. Man skal tænke på at skolepraktikken er et fuldtidsarbejde, og at der ikke er mulighed for fx SU-lån ligesom der er for studerende.”

Han fortsætter:
“Lige nu står over 8.000 elever uden læreplads. De står allerede med røven i vandskorpen, og nu kommer den her besparelse så oven i. Det er en rigtig dårlig investering for Danmark da alle er enige om at vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft om få år.”

EEO har tidligere i 2010 besøgt en række skolepraktikklasser for at høre hvad eleverne tænker om skolepraktikken og hvordan den skal skrues sammen. Det var tydeligt hele vejen rundt at elevernes økonomi er presset helt i bund når de kommer ind i skolepraktikken. Allerede i dag er rigtig mange nødt til at droppe deres uddannelse fordi skolepraktikydelsen er for lav.

EEO’s udspil kan downloades her.

Fakta
Jf. ”Aftale om genopretning af dansk økonomi” som regeringen fremlagde tirsdag den 25. maj 2010, skæres skolepraktikydelsen for elever i skolepraktikken over 18 år som er hjemmeboende, således at den kommer ned på niveau med SU-satsen for udeboende elever over 18 år på ungdomsuddannelser.

  • I dag er skolepraktikydelsen for alle elever i skolepraktikken over 18 år på 1.475 kr. om ugen. Det svarer til 6.386,75 om måneden.
  • SU-satsen for udeboende elever på en ungdomsuddannelse over 18 år er på 3.453 kr. om måneden.
  • Det er en besparelse på 2.933,75 kr. om måneden pr. skolepraktikelev over 18 år der er hjemmeboende. Det er næsten en halvering og svarer til en besparelse på 46 %.