Efter måneders lange forhandlinger kom den endelig.  Reformen af erhvervsskolerne. Kravet om karakteren 02 i dansk og matematik, vil komme til at afskære mange af dem som ønsker sig en uddannelse indenfor erhvervslivet og som har evnerne til det. Politikerne kan stadig nå at lave aftalen om inden den skal indføres i 2015

Christian og Tobias klar til servering af drinks

For helt ærligt; hvornår har det at kunne analysere en tekst eller løse en svær ligning, nogensinde kunne afgøre om man kan finde ud af, at snakke med ens kunder eller sælge sit produkt ordentligt?

Det er et spørgsmål, som jeg har stillet mig selv rigtig mange gange, siden at jeg første gang læste om reformen. Svaret er egentlig ret logisk, hvis man vil have analyseret en tekst, går man nok ikke til den lokale mekaniker, men til en med den rette faglige baggrund.

Jeg kan godt se at et karakterkrav på et gymnasium er en god ide men jeg valgte at uddanne mig som tjener. Og i mit fag er det ikke vigtigt at man kan analysere et af H. C Andersens eventyr eller udregne den sværeste ligning, for at kunne servere en forret for aftenens 120 gæster.Uanset om jeg så kunne udregne den sværeste ligning, eller analysere den mest indviklede tekst, så sætter min arbejdsgiver mere pris på, at jeg lære ikke at taber maden. Og yder den bedste service.

Derfor mener jeg personligt at det er åndsvagt at sætte karakter krav på en erhvervsuddannelse.
For hvad får eleverne og arbejdsgiverne ud af det?

Af Nadia Haugbølle, Tjenerelev

 

Nadia Haugbølle

E-Mail:

Helt ærligt; hvornår har det at kunne analysere en tekst eller løse en svær ligning, nogensinde kunne afgøre om man kan finde ud af, at snakke med ens kunder eller sælge sit produkt ordentligt?

 

Nadia Haugbølle