Læs Mie Hovmarks indlæg om årets udfordringer og EEO’s holdning til EUD-reform og 02-kravet.
“EUD reformen står til snart at blive vedtaget. Det bliver med et 02 krav, som vil afskære cirka 1/3 af dem, der søger ind på landets tekniske skoler, fra at få sig en uddannelse.
Hvornår har det at kunne analysere et H.C. Andersen eventyr afgjort, om du kan finde ud af at snakke med dine kunder eller skrive et ordentligt CV?”

1456700_261920147295682_223474479_n

12000 unge mangler en læreplads. Spørgsmålet er om der kommer flere lærepladser af stigende krav til elever. Eller om man skal tænke nyt? 

Glædelig jul og godt nytår til alle elever ude på landets tekniske skoler, HTX og lærepladser.
Jeg håber, at I har nydt juleferien, for det næste år, bliver ikke det nemmeste, vi har set.
Både erhvervsskoler, elever og generelt almindelige mennesker står over for en række udfordringer.

EUD reformen står til snart at blive vedtaget. Det bliver med et 02 krav, som vil afskære cirka 1/3 af dem, der søger ind på landets tekniske skoler, fra at få sig en uddannelse.
Hvornår har det at kunne analysere et H.C. Andersen eventyr afgjort, om du kan finde ud af at snakke med dine kunder eller skrive et ordentligt CV?
Det spørgsmål har jeg stillet mig selv rigtig mange gange i løbet af det seneste stykke tid, mens kravet har været oppe at vende.
Mit svar er: Det aner jeg virkelig ikke, men hvis du vil have analyseret et H.C. Andersen eventyr, var du nok gået til en på universitet og ikke din lokale mekaniker.

For cirka en måned siden snakkede jeg med en fra min skolebestyrelse. Han var for 02 kravet. Han sagde, at hvis de unge ikke kunne komme ind på de tekniske skoler gennem det, jamen så kunne de nok på en anden måde. Så stod jeg der og tænkte, hvorfor lave en regel, hvis man alligevel kan bryde den? Hvorfor skal de unge stå model til en eller anden forskruet forestilling om, at vi alle sammen skal være super dygtige til matematik og dansk? Hvad får de ud af det?
Jeg er selv elev, dog på et HTX, men derfor kan jeg stadig se på mine kammerater på de tekniske skoler og blive skuffet.
Ikke over dem, men over hvad de står model til fra vores politikere og samfund. De skal tit høre for, at deres uddannelse ikke er så meget værd,
og at de er dummere end dem, der vælger en gymnasial uddannelse. Wake up call til politikere, samfundet og alle andre: Det er de altså ikke!

Nogle af de dejligste og mest målrettede mennesker, som jeg har mødt gennem min tid i EEO er EUD-elever. De sætter én ind i, hvordan det er at leve i den virkelige verden, som engang imellem er langt væk fra gymnasiet. De ved, hvordan krisen ramte, og de ved, hvor hårdt den ramte.
De ved, hvordan huset virkelig blive bygget, og hvordan man skal sætte ting sammen, så de ikke falder fra hinanden.

Så min bøn til politikerne, når de laver den EUD reform er, at de skal tænke sig godt om.
Det er ikke for sent, selvom den skulle være færdig i januar, men jeg håber i hvert fald, at de evaluerer lige præcis 02 kravet.
Gerne inden mange unge virkelig mister modet i kampen om at få en uddannelse, og i kampen for at blive anerkendt.

Derfor får vi travlt det næste år, vi skal ud på skolerne. Vi skal kæmpe, og vi skal vise, at vi som elever, i et sammenspil med lærerne, ved, hvad der foregår ude på landets tekniske skoler.
Nogen af os har for længe fokuseret på, hvad vi kunne gøre i toppen for at vinde kampen, også mig selv inklusiv en gang imellem. Nu må vi se, at for at kunne kæmpe med toppen, så skal vi have en base. Den base, det er vores elever. I er det vigtigste, EEO har. Uden jer intet EEO.

Så jeg glæder mig til et år, fyldt med snak og debatter på skolerne. Og jeg selv starter i uge 7 med at tage på skolebesøg, så hvis jeres skole ikke holder ferie der, så skriv til mig. Jeres mening tæller i kampen for en bedre uddannelse.

Med venlig hilsen

Næstformand Mie Hovmark

E-Mail:
Telefon: 29 88 97 08

EEO er os elevers mulighed for at få indflydelse på den politik, der bliver ført på erhvervsskole-området. Lokalt og landsdækkende. Det er alle de seje elever, der er organiseret ude på skolerne der gør forskellen. I er vores inspiration og vores største styrke

 

Mie Hovmark