Ludomani kaldes tit det “skjulte misbrug”.  34% af de elever der spiller om penge har haft svært ved at koncentrere sig om deres uddannelse. 31% af de elever der spiller om penge har prøvet at stoppe uden held. 50% af eleverne ved ikke, hvem på skolen de skal gå til hvis man har personlige problemer.
For at gøre noget ved det stigende problem, er det vigtigt, at være opmærksom også ude på skolerne.

Ludomani 2

 

Eleverne på landets erhvervsskoler skal i højere grad være klar over, problemets eksistens, og hvad det går ud på, og blive i stand til at lægge mærke til problemet, så de kan hjælpe venner og skolekammerater.
Det handler om at finde ud af, hvornår nogen spiller for meget, så det går ud over deres uddannelse og forhold til venner og kæreste i den virkelige verden. Og så handler det om at vide, hvad man kan få af hjælp.

Med denne kampagne sætter Center for Ludomani fokus på, at studievejlederne på erhvervsskolerne med blot en enkelt samtale kan skabe en større bevidsthed og på sigt måske skabe større trivsel for den enkelte elev. Du kan læse mere om kampagnen her: http://ludomani.dk/forebyggelse/erhvervsskoleindsats

Del siden med dine venner. Sammen kan vi gøre opmærksom på problemet og måske være med til at sørge for, at en kammerat får til til at gennemføre sin uddannelse.

Foldere:
ludomani – Spejlfolder
ludomani – Studievejlederfolder

Du kan bestille materialerne til din skole her