Tidspres, sure kunder og værkstedshumor.

Der er bare visse sider af lærlingelivet, man kun lærer at håndtere ved at opleve det selv.

I en undersøgelse fra Jyske Vestkysten står der, at flere syd-og sønderjyske virksomheder foretrækker at ansætte nyuddannede, der har været i virksomhedespraktik frem for dem, der har været i skolepraktik (SKP). Det er en alarmerende nyhed, da der er mange tusinde elever i skolepraktik, der ikke får en ligeså brugbar uddannelse som deres kammerater.

Morten Egede, formand for EEO siger:

Vi har længe prøvet at påpege nogle af de problemer der er med SKP. Det er frustrerende at se, at vi har haft ret. Virksomhederne vil gerne have lærlinge med erfaring fra erhvervsslivet.

Vi vil arbejde for, at alle unge får mulighed for at komme i lærlingepraktik i en rigtig virksomhed. Der er idag over 10.000, der mangler en læreplads. Det er fuldstændig skørt at vores stemmer ikke bliver hørt. Vi har lige siden 1996, da vi blev oprettet, råbt efter lærepladser til alle. Uddannelse skal være for alle.

 

Formand Morten Egede

E-mail: formand@eeo.dk

Telefon: 21 12 67 77

Karakterkrav siger intet om dine muligheder for at blive en god håndværker eller ingeniør. Alle der ønsker at starte på en erhvervsskole og blive dygtige skal have lov.