I weekenden den 24-26. Oktober mødes ca. 100 elever, fra landets HTX, SOSU , PAU og tekniske skoler, til EEO´s årlige kongres. Igen i år har vi et super spændende program hvor du får mulighed for bruge både dine kreative og politiske evner. 1939632_10152340420416226_5941615653451214092_o I år vil der være forskellige workshops som hver især vil lære dig ting du måske ikke allerede vidste. Vi skal også diskutere skolepraktik, lærepladsmangel, undervisningsmiljø, hvilke kampagner vi skal køre næste år og flere spændende emner.Vi skal have valgt en ny hovedbestyrelse og forretningsudvalg for EEO. Og så skal vi selvfølgelig dele erfaringer om elevrådsarbejde og lokal indflydelse. Vi har spurgt nogle af deltagerne hvorfor de deltager og hvad de glæder sig mest til.

 Timien Schwicker

Timian Schwicker, HTX:

  • Hvorfor deltager du på EEO´s kongres 2014?

For mig er det vigtigt at gøre noget aktivt ved urimelighederne i uddannelsessystemet, frem for bare at gå og brokke mig. Derfor er det også vigtigt for mig at aktivt støtte op om min elevorganisation, ved at komme til stormøderne og sætte min mening på dagsordenen.

 

  • Er EEO´s kongres ikke bare en bunke kedelige papir?

 Der er en del vedtagelser af formelle papirer for det gældende år, men der er også en relevant diskussion af disse. Deltagerene får lov til at bestemme hvad EEO skal kæmpe for og mene det kommende år- og det er bestemt ikke kedeligt. Desuden er der også en masse nye folk at møde og en god mængde socialt samvær.

 

  • Hvilken Workshop har du tænkt dig at deltage i?

 Jeg ville nok vælge banner-malings workshoppen, det synes jeg nemlig er det hyggeligste ved det at være aktiv. Aktivisme er en fed måde at vise ens holdninger og skabe opmærksomhed om disse, så det giver kun mening at lære mere om det.

Det hele kommer til at foregå på Høje Taastrup Gymnasium. Vi starter kl. 17 med indskrivning og velkomst.  Der er mad hele weekenden og lørdag aften kan man lufte det pæne tøj, for her har vi nemlig gallafest. I år har vi desuden booket en komiker som kommer og optræder lørdag aften. Hvem denne komiker er vil blive afsløret til selve kongressen. Kongressen er en super god mulighed for at få sine holdninger ud på, og samtidig have det sjovt med en masse spændende mennesker. Før du ved af det har du fået et kæmpe netværk, nye gode venner og en masse værktøjer til at skabe skoler vi kan være stolte af. Så kom og vær med, og tag gerne dine venner med.

Rasmus Topholm 

Rasmus Topholm, EUD:

  • Hvorfor deltager du på EEO´s kongres 2014?

Fordi som politisk valgt er det det mindste jeg kan gøre. Jeg sidder som EUD-repræsentant i EEO´s forretnings udvalg, så derfor dukker jeg selvfølgelig op til EEO´s kongres 2014.

 

  • Er EEO´s kongres ikke bare en bunke kedelige papir?

Nej det er meget mere, det er en mulighed for faglig og personlig vækst samtidig

  • Hvilken Workshop har du tænkt dig at deltage i?

Jeg kommer nok mest til at sidde som en person man kan stille spørgsmål til, da det er mit sidste møde.

Det er gratis at deltage- din skole betaler (Se mere og tilmeld dig på eeo.dk/k14) Vi glæder os til at se dig!