HTX-udvalget

Udvalget for elever på de tekniske gymnasier (HTX) bliver i Erhvervsskolernes Elev-Organisation (EEO) kaldet for HTX-udvalget. Vi arbejder med de problemstiller, man oplever som HTX-elev.

Udvalget består af 7 menige medlemmer, en repræsentant i EEO´s forretningsudvalg og en udvalgsbestyrer. Når regeringen, eller andre, har debatter, der kan have konsekvenser for vores elever, skrider HTX- udvalget ind.

Vi er et udvalg, hvor eleverne er i fokus. Det kan være problemstillinger, som kun berører en eller flere skoler, men det kan også være landsdækkende problemer fx manglende fokus på sikkerhed i værkstederne eller ændring af vores digitale eksamensformer. Medlemmerne af udvalget er valgt på et af EEOs årlige stormøder og kommer fra hele landet.

Det er vigtigt at være organiseret sammen med andre elever. Vi tror nemlig, at vi kan lære af hinanden og forbedre HTX uddannelsen. På den måde får vi nemlig den bedst mulige uddannelse, og samfundet får de bedst uddannede unge.

Det er vigtigt at være på forkant og sikre, at eleverne er repræsenteret. Derfor arbejder vi i udvalget meget med undersøgelser og rapporter, så vi har det bedst mulige informative grundlag at tage beslutninger på baggrund af.

 puw

Sikkerhed i værkstederne

Vi mener for eksempel, at der skal være mere sikkerhed i vores værksteder. Vi mener, at elevernes sikkerhed burde være højeste prioritet, og kæmper derfor for, at alle elever skal have et obligatorisk sikkerhedskursus.
Der er så mange ting, der kan forbedres på HTX, og HTX- udvalget kæmper for at gøre netop HTX-uddannelsen til den bedste.

Vi går ikke med til nogen former for ændringer på vores uddannelse, som gør uddannelsen dårligere, og vi lover, at vi vil kæmpe for vores rettigheder, indtil at vi får vores vilje!
Så bare rolig kære HTX’ere, vi er et udvalg, der ikke giver op, og kæmper for jeres rettigheder.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller forslag til ting vi skal arbejde med, så kontakt et af medlemmerne i HTX-udvalget.