Helene Glundholt, Grafisk Tekniker og formand for Erhvervsskolernes ElevOrganisation er blevet valgt til Danmarks ambassadør for European Vocational Skills Week (20.-24. november).

”Erhvervsuddannelser er med til at danne et stærkt fundament for Danmark. De er en essentiel del af vores fælles succes og udvikling og for mig er erhvervsuddannelserne ikke bare en uddannelse, men et led i dannelse til livet.”

European Week of Sport er et initiativ fra Europa Kommissionen, som involverer hundredevis af events over hele EU med det formål at promovere fordele ved erhvervsuddannelse, erhvervstræning og elevpladser for alle uanset alder.

“Opdag dit talent!” er kampagnens motto og Helene Glundholt sætter fokus på, hvor klogt et valg erhvervsudannelse kan være og hvordan en sådan uddannelse kan føre til successrige karrierer og øget beskæftigelse.

Helene Glundholt er en del af en gruppe af ambassadører fra forskellige EU medlemstater, der frivilligt spreder ordet om erhvervsudannelse i deres hjemlande. På grund af hendes arbejde hos Erhvervskolernes ElevOrganisation har de danske myndigheder valgt Helene Glundholt til at repræsenterer Danmark.

Sidste år, hvilket var kampagnes første år, havde næsten 1,000 events over hele Europa i løbet af European Vocational Skills Week og nåede ud til næsten 800.000. Det forventes, at ugen i år bliver endnu større.