For nogle måneder siden var Morten og Simon fra Erhvervsskolernes Elev-Organisation (EEO) på besøg på min skole, EUC Sjælland. Det var første gang vi hørte om EEO, og det førte til, at vi var 5 fra vores skole, der deltog i EEO’s Årsmøde.

For nogle måneder siden var Morten og Simon fra Erhvervsskolernes Elev-Organisation (EEO) på besøg på min skole, EUC Sjælland. Det var første gang vi hørte om EEO. De fortalte os lidt omkring organisationen, og om EEO’s kommende årsmøde. Da årsmødet nærmede sig, talte vi igen om det i vores elevråd, og vi besluttede os for at tage af sted til årsmødet. Vi var 5 repræsentanter fra vores skole, HTX Køge, der deltog i årsmødet der varede fra fredag til søndag.

Inden Årsmødet modtog vi et brev, der indeholdte informationer om mødet, samt de papirer, som vi skulle behandle på mødet.

Da vi kom til skolen, HTX Horsens, hvor mødet blev afholdt, fik vi en rundvisning og fandt et klasselokale at sove i. Da vi havde gjort dette mødtes vi i mødesalen, hvor vi blev budt velkommen af EEO’s daværende formand, Jonathan Simmel. Ved ankomsten fik alle delegerede en stemmeseddel med et nummer på. Denne stemmeseddel blev brugt hele weekenden til afstemninger og hvis folk ville til talerstolen.

Da vi havde spist aftensmad skulle vi på ”speeddating”. Det gik ud på at der var sat en masse borde i forlængelse af hinanden. Man sad så overfor hinanden to og to, og skulle tale om den seddel der lå foran en på bordet. På disse sedler stod der en masse forskellige ting, lige fra ”Hvad er din rolle i elevrådet” til ”Hvad er din yndlingsfarve”. Da man havde talt et minut med den person du sad overfor, så rykkede man en gang til venstre, og kom på den måde til at sidde overfor en anden person og et andet spørgsmål. Dette var en rigtig god måde til at få talt med mange af de andre deltagere på.

I løbet af hele weekenden blev EEO’s budget, principprogram og handlingsplan gennemgået. Dette synes jeg dog ikke var det allermest spændende, men alligevel en ret god ting at få gennemgået, da det gav os mulighed for at tilkendegive vores mening omkring det, og få indflydelse på, hvad EEO skal lave det kommende år. Ud over det så var vi hver især på to kurser i løbet af weekenden.  Jeg på ”Skolebestyrelseskursus” og ”Talerteknikkursus”, hvilket jeg synes var nogle rigtig gode kurser, som gav mig rigtig mange gode ting, som jeg kan bruge i fremtiden i vores elevråd og bare generelt på vores skole.  I løbet af weekenden var der også nogle gæstetalere som fortalte om hvad de samarbejdede med EEO om, og takkede for samarbejdet med EEO og Jonathan Simmel i det forgangne år. Til slut var der taler fra dem der ville stille op til de forskellige poster, og afstemning om hvem der skulle ind i udvalgene. Der var dette år rigtig mange der havde stillet op til henholdsvis HTX- og EUD-udvalget.

Fredag aften var der ”café” hvor man kunne sidde og hygge sig og tale med de andre. Der var her mulighed for at købe øl, sodavand og lignende og klokken 22:59 begyndte de at sælge juleøl, da det jo var J-dag. Lørdag aften var der fest hvor der også blev solgt sodavand, øl o. lign. til billige priser. Folk dansede og hyggede sig, og talte med en hel masse nye mennesker.

Alt i alt har det været en rigtig god og lærerig weekend. Jeg har i denne weekend lært en masse ting, både af kurserne osv. og af de andre elevråd. Ud over det, så har jeg også lært en masse omkring EEO og hvad de laver. Dem som er med i henholdsvis HTX- og EUD-udvalget har været rigtig gode til at komme rundt og tale med os. De gamle aktive har været rigtig gode til at give sig tid til at forklare og fortælle, hvis man ville vide mere. Generelt har stemningen været super god i løbet af hele weekenden, og jeg vil helt sikkert komme tilbage igen næste år, og vil også opfordre alle andre, specielt nye til at tage med til årsmødet 2010.

Skrevet af

Danielle Petersen, HTX Køge

Vil du vide om om Elev-Aktivister og måske selv være aktiv i EEO, kan du læse om det her.