Fodboldfesten fortsætter, når ES Cup fodbold igen fløjter til kamp for landets erhvervs- og produktionsskoleelever til september 2014 i 13 byer landet over.

 

Foto: Johnny Wichmann

Foto: Johnny Wichmann

Af Kir Klysner, DanskFirmaIdrætsForbund (DFIF)

Sidste år tog 2000 elever fra landets erhvervs- og produktionsskoler en dag ud af skoleskemaet for at spille fodbold. Til daglig læser de f.eks. til murer, tømrer, kok eller social- og sundhedsassistent, men står det til Dansk Firmaidrætsforbund og Erhvervsskolernes ElevOrganisation, skal de have lov at komme på græs engang imellem.Derfor arrangerer firmaidrætten hvert år ES Cup fodbold i 13 byer landet over. I år forventes op mod 2500 at deltage, når kampene til september sparkes i gang.

Eleverne kæmper om titlen som Danmarks bedste fodboldspillende erhvervsskolehold i de 13 indledende stævner. De to bedste hold går videre til det store finalestævne, der afholdes den 8. oktober 2014 i Fredericia.

 

Sammenhold og fællesskab i højsædet

Men ES Cup fodbold er ikke en turnering, der udelukkende sætter fokus på hvilke hold, der scorer flest mål. ’Sammenhold’, ’social’ og ’fællesskab’ er alle tre vigtige kodeord for både arrangører, lærere og elever.”Det giver sammenhold, og er en sjov oplevelse”. Sådan beskrev Margrethe Skov Andersen turneringen, da hun sidste år kridtede fodboldskoene i Albertslund sammen med sine klassekammerater fra Håndværker-Skolehjemmet i Valby.

 

Fakta om ES Cup fodbold:

  • ES Cup fodbold er en landsdækkende fodboldturnering for alle landets erhvervs- og produktionsskoler
  • I 2014 er det 3. gang, at ES Cup fodbold afholdes
  • Der spilles 13 indledende stævner i byer landet over
  • De lokale stævner foregår fra den 9.-19. september 2014
  • De bedste hold fra de 13 indledende stævner mødes til finalestævnet, der afholdes den 8. oktober 2014.
  • I 2013 deltog næsten 200 hold i ES Cup fodbold
  • De forsvarende mestre i pigerækken er Roskilde Handelsskole, mens Kabelbøjlerne fra Syddansk Erhvervsskole var det bedst spillende drengehold i 2013.
  • Alle erhvervsrettede uddannelser i Danmark kan deltage i turneringen: EUD, EUX, HTX, SOSU, HHX, HG, EGU og produktionsskoler.
  • Projekt ’Sund erhvervsskole’ omfatter også Dansk Firmaidrætsforbunds nye høvdingeboldstævne, ES Cup Høvdingebold.

 

Også Jesper Holm Guldstad, der er teamkoordinator og klasselærer på TEC Hvidovre, fremhævede de sociale relationer, da han i 2013 var med sin skole til fodboldturnering: ”Det er det sociale, vi synes, der er fedt!”.

”Vi arrangerer denne turnering for at give eleverne en god oplevelse med sport. Det er nemlig langt fra sikkert, at de har sådanne oplevelser med fra tidligere, ” siger idrætskonsulent Carsten Hansen. ES Cup fodbold er en del af Dansk Firmaidrætsforbunds projekt ’Sund erhvervsskole’, der skal forbedre sundheden blandt de unge.

Erhvervsskolernes Elev-Organisation (EEO), Danske Erhvervsskoler og Produktionsskoleforeningen er medarrangører. Turneringen er derudover støttet af Nordea-fonden, og sportsbrandet Wunderelf er sponsor for turneringen.

 

Læs mere om ES Cup fodbold 2014 på www.escup.dk. Læs om firmaidrættens øvrige tilbud til erhvervsskoleelever på www.firmaidraet.dk/sundhed-paa-arbejdspladsen/erhvervsskoler.

escup-artikel