Onsdag den 14. Maj går tusindvis af elever og studerende på gaden for, at demonstrere mod forringelser af vores uddannelser. Karakterkrav og mangel på lærepladser gør det sværere at få en  uddannelse.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det seneste forslag om SKP-løn i prøveperioden er en del af regeringens ”billigere og hurtigere igennem” dagsorden. Elever og studerende demonstrerer for at uddannelserne skal være for de mange og ikke ensrettede samlebånd for de få.

Morten Ryom siger:  ”Vi siger nej til karakterkrav på ungdomsuddannelserne. Det er forkert at tro, at en ung vil begynde på uddannelse som tømrer frem for revisor, bare fordi man gør det sværere at blive tømrer. Grunden til, at man vælger et fag og bliver ved, er, fordi man har en kærlighed til det at kunne skabe noget med sine hænder, og gerne vil skabe noget andre kan bruge. Adgangskravene virker som grebet ud af den akademiske blå luft” siger Morten Ryom, formand for Erhvervsskolernes ElevOrganisation.

Regeringen forslår at erhvervsskoleelever, der ikke kan finde en læreplads og er i skolepraktik, nu skal have skp-ydelse i stedet for almindelig lærlinge løn i prøveperioden (de første 3 måneder) når de har fundet en læreplads.
”Skolepraktikydelsen er i forvejen så lav at mange har svært ved at få en hverdag til at hænge sammen. Dette forslag er en enorm forringelse for os elever. 12000 elever mangler en læreplads og ca. halvdelen af os går i skolepraktik. Skulle vi være så heldige at finde en læreplads skal vi nu straffes dobbelt. Jeg er også bekymret for at mange mestre vil udnytte prøveperioden og fyre lærlingen for så at tage en ny de næste tre måneder.” uddyber Morten Ryom

Demonstrationen siger det klart – Nej til karakterkrav på ungdomsuddannelserne
– Nej til SKP-løn i prøveperioden  – Nej til underfinansiering – ja til fair finansiering
Se facebookevent her

For yderligere kommentarer kontakt Morten Ryom

Morten Ryom

Formand Morten Ryom

E-Mail: formand@eeo.dk
Telefon: 24 40 70 87

Vi elever får at vide vi er dovne når vi ikke kan finde en praktikplads. Det er fandme træls at vi konstant sendes bagerst i køen når vi understreger hvor vigtigt det er, at politikere og virksomheder tager deres del af ansvaret. Derfor arbejder vi hver dag for lærepladser til alle