I går var EEO’s formand Morten Ryom og næstformand Johan Sundwall endnu engang på farten.
Her følger deres opdateringer fra dagen som bla. bød på møde med undervisningsminister Christine Antorini, spændende debat i folketingssalen og forberedelse af EEO’s bestyrelsesmøde.
Opdateringerne er skrevet af Johan Sundwall.

 

08:50: Jeg sidder og drikker kaffe og gør mig klar til dagens møder. Om en time skal Morten og jeg ind på Christiansborg for, at høre diskussionen om afskaffelse af den såkaldte A-fags bonus.

På gymnasierne herunder HTX er det sådan at man kan få ganget sit karakter gennemsnit med  1,03 og derfor få en bonus. Dette skaber en social skævvridning hvor dem, som har ressourcestærke forældre kan få mere hjælp, tage flere fag og få bedre karakterer.
I EEO og resten af elev- og studenterbevægelsen arbejder vi for at alle elever har lige muligheder for at få en god uddannelse. Derfor bliver det spændende at høre hvad politikerne har at sige.

 

09:56  Så er Morten Ryom og jeg landet i folketingssalen. Her sidder vi på tilskuerrækkerne og venter på at snakken omkring afskaffelse af A-fags karakter bonussen.
EEO mener at bonussen udover, at være en skævvridning af karaktersystemet gør det tillokkende for de knap så ressource stærke elever, at tage  et fag på højniveau som de ikke kan gennemføre.
Det er skidt. Forslaget skal behandles af tre omgange og så håber vi at elev- og studenterbevægelsens krav bliver hørt.

 

10:47  Morten Ryom og jeg tager ind og snakker med nogle af partiernes uddannelses-ordfører om projektet “Ny Nordisk Skole” inden vi skal til møde med ministeren om selv samme emne. I EEO ønsker vi at høre alles holdning, og skabe rammerne for den bedst mulige uddannelse til unge. Især er det vigtigt for os at folkeskolen også kan rumme dem af os som ikke er så boglige men godt kan lide at arbejde med vores hænder og skabe produkter og løsninger som folk har lyst til at bruge.

 

11:55 Vagterne i porten har lukket os ind og i venteværelset sidder Malene, Zacharias og Vera som er formænd for henholdsvis gymnasieeleverne, handelsskoleeleverne og folkeskoleeleverne. Vi er alle sammen spændte på hvad ministeren har at sige om den nye elevrådsbekendtgørelse. Vi er glade for at ledelsen får øget ansvar for, at sikre elevråd ude på skolen. De skal bl.a. stille gode lokaler til rådighed. Så slipper vi for at sidde i skolernes kosteskabe eller fysiklokalet. Hvilke ofte er tilfældet for f.eks HTX’ere

 

13:18  Efter et godt møde med ministeren vandrer Morten og jeg rundt i de københavnske gader på vej til møde med Dansk Industri. Her skal vi bl.a snakke om praktikpladscentre, flexuddannelsen og SKP-ydelsen. Det er vigtigt at vi mødes og forventningsafstemmer med de forskellige parter inden der skal laves forslag til anden fase af praktikpladsaftalen.

15:08 Efter 1, 5 times snak med Dansk industri tager Morten og jeg på jagt efter lidt brød at spise.
Vi har nemlig travlt med at planlægge weekendens hovedebestyrelses møde. Det bliver godt at sidde lidt ned og slappe af mellem dagens mange møder.
Hvis vi er heldige kan vi også nå en sodavand inden vi skal videre.

 

16:10 Vi har efter en behagelig men lidt sen frokost vendt snuden hjemad for at koordinere det sidste til weekendens hovedbestyrelses møde. Mødepapirer skal printes og borde skal stilles op.
Jeg glæder mig til at se de andre og begynde et nyt og spændende år i EEO’s hovedbestyrelse. En ting er sikkert. Det bliver ikke de sidste møder Morten og jeg skal til.
Selvom vi begge har travlt med vores uddannelser er det fedt, at se resultaterne af alt det hårde arbejde som de aktive i EEO og resten af Elev- og studenterbevægelsen laver.