I EEO kæmper vi ikke kun på landsplan med fine politikere. Vi sikrer også den enkelte elevs rettigheder ude på skolen. Her bringer vi to elevers historier om hvordan EEO har kæmpet deres sag.

HTX fysik

Er mit problem stort nok til at blive taget op hos Erhvervsskolernes ElevOrganisation?
Hvis det er noget som går dig på, så er det stort nok til at det skal løses. Om det er en lærer som forskelsbehandler elever eller elever som ikke kan blive optaget på deres uddannelse, så står vi klar med en hjælpende hånd og gode råd. Vi kæmper din sag, fordi det er vores sag.

Nogen snyder – lærer eller elev?

Lisa er 18 år gammel og går på teknisk gymnasium. Op til eksamensprojektet i fysik skulle Lisa aflevere en kladde om sit projekt. Denne afleverer Lisa med kommentarer fra andre og noter til sig selv.Det gør hun for at minde sig selv om de emner, hun skal ind på til eksamen. Læreren melder hende for plagiat. Det betyder, at man har kopieret fra andre og er udsmidningsgrundlag på mange skoler. Dette er selvfølgelig en fejl, da Lisa blot skrev andres tekst ind som en note til sig selv.Lisas mor ringer til EEO og fortæller om problemet. Hun er selvfølgelig bekymret for Lisas fortsatte uddannelse. Lisa og et par andre elever i hendes klasse har følt, at læreren går specielt efter dem og behandler dem dårligere end de andre.

Det er klart at alle elever skal have samme mulighed, for at gøre det godt og blive dygtige.
Alle skal have den hjælp de har behov for og alle skal føle sig velkomne på skolen. Derfor tog  EEOs daværende formand, Morten Ryom, med ud på skolen da Lisa og hendes mor skulle holde møde med skolens rektor, lærere og studievejlederen. Inden havde Lisa og hendes mor holdt et par møder med både EEOs formand og EEOs næstformand og vi havde snakket med skolen og Lisas klasse.

Til mødet fortæller Lisa, hvordan hun selv og andre elever i klassen føler, at læreren behandler dem. Det er læreren og skolen selvfølgelig ikke glad for at høre og de prøver at forsvare deres handlinger. Det er en hård omgang for alle, men det ender ud med at de dropper anklagen om plagiat. Derudover aftales der at skolen skal arbejde sammen med læreren, om at finde en løsning på det problem der er med forskelsbehandling. EEO holder fortsat øje med skolen.

“Som HTX’er er det vigtigt, at der er nogen til at bakke os elever op, når skolen eller vores undervisere beskylder os for plagiat, da det kan fører til udsmidning. Skolen kan virke som en stor modstander og derfor er det rart at vide, at man kan bruge EEO som rådgiver og støtte.”

Mie Hovmark, formand for EEO

Fanget i systemet

Nadia er 18 år og har på et enkelt år prøvet at gå på grundforløbet som kok/tjener og taget grundforløbseksamen som bager/konditor. Herefter blev hun tjenerelev på et hotel i København og nu halvandet år efter sin opsigelse på hotellet, vil hun gerne starte på grundforløbet som receptionist. Her kommer hendes grundforløbseksamen desværre i vejen. Den gør at hun nu ikke kunne få lov til at komme ind og tage det grundforløb som kan give hende drømmejobbet. I stedet skal hun ud og søge om en læreplads. Det kan hun så desværre ikke, da der ikke er nogen hoteller som udbyder praktikpladser til elever uden et receptionist grundforløb. Hendes drømme er altså knust, men vi har forsøgt at samle stumperne og har taget kampen op mod Hotel og restaurantskolen. Vi har konfronteret skolen og vi venter stadig på deres svar om, hvorvidt Nadia må starte på sin uddannelse.

”Det betyder ekstremt meget for mig, at den organisation som har spillet en stor rolle i mit liv, nu vælger at tage min sag op. De kæmper ikke for mig, fordi de kender mig, men fordi de ser mig som den dygtige lærling jeg er!”

Nadia Wolff, næstformand for EEO

Hva så, problemer eller ej?

Du kan skrive eller ringe til os på nedstående mails og telefon nummere, hvis du har nogle problemer eller udfordringer vi skal hjælpe med. Du kan også skrive din historie eller problem til Elevsager EEO på facebook – her vil de også blive taget op.