Eleverne på de tekniske skoler er oprørte. De mener undervisningsministeren Bertel Haarder ser passivt til, mens krisen kradser hårdere og hårdere. Elevernes frustration er kun øget efter endnu et møde i Undervisningsministeriet, med larmende tavshed til følge. Kun en genindførelse af skolepraktikken kan redde os nu mener de.

Forrige mandag mødtes Bertel Haarder med LO og DA for endnu engang at drøfte praktikpladssituationen. Efter mødet står kun larmende tavshed tilbage. Eleverne var optimistiske inden mødet, hvor de forventede at et udspil omkring skolepraktikken ville blive offentliggjort. Skuffelsen er til at spore hos formanden for Erhvervsskolernes Elev-Organisation, Jonathan Simmel.

”Det er koldt hjerte der banker inden i den mand. Jeg tror helt ærligt Bertel Haarder er ligeglad med de over 5.000 unge der akut mangler en praktikplads. Hvis han gav grønt lys for en genindførelse af skolepraktikken står både elever, lærere og skoleledere på spring for at redde fremtiden for de over 5.000 unge. Men han ser passivt til.”

Forrige mandag kunne 3Fs fagblad også afsløre at den nye praktikpladspræmie ikke hjælper de over 5.000 elever der står uden praktikplads netop nu. Jonathan Simmel er hurtig med en kommentar:

”Det understøtter jo blot vores pointe om, at der er brug for en genindførelse af skolepraktikken. De foreløbige tiltag er velmente, men kun en genindførelse af skolepraktikken kan redde os nu. Vores vekselsystem hvor du både er på skole og ude i erhvervslivet er presset helt i bund.”

På mandag mødes Bertel Haarder endnu engang med LO og DA. Jonathan Simmel håber på det bedste, men som som han selv siger ser det ikke lyst ud:

“Nu må ministeren få gang i skolepraktikken for alvor. Det er sgu sidste chance. Jeg håber på det bedste men det ser ikke lyst ud”.