Politiken har nedsat en tænketank, der skal komme med forslag til hvordan vi kommer ungdomsarbejdsløsheden til livs. Fredag den 4. december så vi frugterne af arbejdet. Reaktionen fra EEO er umiddelbart positiv, men man skal skille skidt fra kanel.

Et af forslagene fra tænketanken er, at man skal kunne dele en praktikplads. Så kan alle komme til lyder et af argumenterne.

Elektrikerlærling og formand for EEO, Sune Baldus, ryster på hovedet af den idé:

– Når der er snak om at dele praktikpladserne, er det et angreb på vores faglighed. Det er sgu for tosset. I forvejen står vi med masser af problemer – der indføres halve uddannelser, der spares alle steder og de faglige uddannelser mangler i den grad anerkendelse. Det her er jo en direkte forringelse pakket ind som solidaritet. Det er ikke så lidt flabet må man sige.

Sune fortsætter:

– En af fordelene ved vekseluddannelsen hvor man både er i skole og ude hos en virksomhed, er jo, at man lærer at møde om morgenen og have et arbejde. Det styrker eleverne før de bliver kastet ud på et hektisk arbejdsmarked.

Om selve idéen med tænketanken, siger Sune:

– Initiativet er sympatisk, men man får sgu kaffen galt i halsen engang i mellem. Men det er da dejligt at der er fokus på de store problemer vi står med, med stigende arbejdsløshed og praktikpladsmangel. Hvis bare Bertel Haarder tog problemet ligeså alvorligt, var vi allerede godt hjulpet på vej.

Læs nyheden fra Politiken her.