I dag, tirsdag den 8. marts, blev Troels Lund Poulsen udnævnt til ny undervisningsminister, da Tina Nedergaard trak sig fra posten af personlige årsager. Eleverne byder Troels Lund Poulsen velkommen og takker samtidig Tina Nedergaard for samarbejdet – selvom de ikke mener, hun har leveret tilstrækkelige politiske resultater.

Af Morten Torbjørn Andersen

Frederik Skytte Wielsøe er formand for Landssammenslutningen af Handelsskoleelever (LH). Han takker Tina Nedergaard for samarbejdet, selvom han ikke er tilfreds med hendes politiske resultater:
– Vi har været glade for samarbejdet med Tina Nedergaard. Men desværre har hun ikke for alvor grebet fat om det kæmpe problem vi har med manglende praktikpladser.

Han bemærker, at praktikpladsproblemet langt fra er løst:
– Ved udgangen af 2010 stod 7.230 elever stadig uden en praktikplads og kan altså ikke få deres uddannelse. Vi har set en masse små tiltag, men Tina Nedergaard har ikke magtet at gribe fat om problemets rod.

Sune Baldus er formand for Erhvervsskolernes Elev-Organisation (EEO). Han roser også Tina Nedergaard – specielt hvis man sammenligner med forgængeren Bertel Haarder:
– Tina Nedergaard har gang på gang har fremhævet erhvervsuddannelserne og praktikpladsproblemet i taler. Hun har sagt at erhvervsuddannelserne er hendes hjerte nær. Den ros skal hun have. Ikke mindst hvis man sammenligner med hendes forgænger Bertel Haarder.

Samtidig byder elektrikerlærlinge Sune Baldus også Troels Lund Poulsen velkommen i Undervisninigsministeriet
– Vi byder Troels Lund Poulsen velkommen. Vi håber meget at han også har et hjerte der brænder for erhvervsuddannelserne. Og at han vil gå skridtet videre og sætte mere handling bag ordene. Det er altafgørende at vi får skaffet praktikpladser til alle. Det er en opgave der kan, og skal, løftes.

Dette er udsendt som en fælles pressemeddelelse mellem Erhvervsskolernes Elev-Organisation (EEO) og Landssammenslutningen af Handelsskoleelever (LH). For yderligere kommentarer, kontakt:

Sune Baldus: 31618784 eller sune.baldus(at)eeo.dk
Frederik Skytte Wielsøe: 30 23 55 22 eller fw(at)handelselever.dk