Torsdag morgen rullede en minibus med friske erhvervsskoleelever afsted mod Odense. EEO var med, da de første samlede danmarksmesterskaber i håndværk løb af stablen, som en stor succes.

Af Johanne Rytter Stenstrup

Ved ankomsten skulle alle elever lige finde rundt i de mange haller, men efter nogle timer, var hallen indtaget og eleverne var klar til at snakke med de mange elever, lærere, fagforeninger og andre erhvervsskolefolk der var til DM i Skills.

De aktive elever uddelte Skills-avisen, som var lavet for at promovere alle fagene – for hvem er da bedre til at gøre reklame for de forskellige erhvervsuddannelser, end eleverne selv? Eleverne er alle tilknyttet EEO’s EUD-udvalg og repræsenterede i tre dage EEO, på den store messe der med 23 konkurrencefag og 13 demonstrationsdag udgør DM i Skills 2011.

DM i Skills er blandt andet sat i verden for at styrke den faglige stolthed på erhvervsuddannelserne. EEO var med helt i front, og viste folkeskoleelever rundt til DM i Skills og fortalte om hvordan det er, at gå på en erhvervsuddannelse og hvordan stolthed, håndværk og en erhvervsrettet fremtid går hånd i hånd.

Jim Kildegaaard, der er formand for EEO’s EUD-udvalg, var begejstret for at vise de mange folkeskoleelever rundt:
– Det var virkelig fedt at møde de elever, der endnu ikke har valgt hvad de skal. De var meget interesserede i fagene, og jeg kunne fortælle dem, hvorfor jeg er stolt af at være håndværker. Det var både en tur der gav dem en oplevelse, og mig en masse erfaring i at fortælle om erhvervsuddannelserne

Selvfølgelig besøgte eleverne også deres egne fag for at lure lidt tricks, og se hvad der skal til for at være blandt landets bedste.

Nadia som lige er blevet færdig med grundforløbet som konditor på Slagteriskolen i Roskilde, var imponeret over de tre konditorer der dystede til DM:
– Det var fedt at se hvor dygtige de var. Specielt deres dekorationer og konfekt var helt perfekt, og det så vildt lækkert ud. Alle tre var rigtig gode, men det var dog nemt at se hvem der var den bedste. Det var også hende der vandt konkurrencen.

Alt i alt var det en vellykket tur, for de 12 EEO’er der var med. Der var glæde, højt humør og budskabet om EEO, som en stærk elevorganisation blev spredt.

Du kan se billeder fra EEO’s tur her og læse mere om DM i Skills her.