Krisen kradser, uddannelserne er under pres, praktikpladserne mangler og arbejdsløsheden stiger. Problemer er der nok af, men politikerne ser til overfor de mange elever på teknisk skole, der står uden læreplads, modtager undervisning i dårlige lokaler eller uddanner sig til arbejdsløshed.

Erhvervsskolernes Elev-Organisation har taget den logiske konsekvens, og styrker nu græsrodsarbejdet. Politikerne skal råbes op, så de kan se problemerne.

Den 9. januar mødtes elever fra de tekniske skoler og HTX-skoler i København. Der blev sat gang i det lokale arbejde, der skal hjælpe med at forbedre forholdene for alle elever.

Engagementet var stort, og de fremmødte havde mange forslag og idéer til, hvad man lokalt kunne gøre for at hverdagen på skolerne blev bedre. Det stod hurtigt klart, at der både er vilje og vej for at styrke det lokale arbejde i København.

Jannis Tsataris fra Hotel- og Restaurantskolen i København, har klare visioner for det lokale arbejde:
”Vores visioner er at få gang i de københavnske elevråd, og hjælpe dem med af få lavet nogle fede kampagner og events”

Jannis fortsætter:
”Det først projekt, vi går i gang med, er et samarbejde med en skole omkring eksamens angst.”

Samtidig med oprettelsen af et nyt netværk i København, holdt EEO også kursusdag for elev-aktivisterne.

Elev-aktivister, er elever fra de tekniske skoler og HTX-uddannelser, der er aktive i EEO. De gør en indsats for, at EEO’s arbejde og kampagner når ud på flere skoler og ud til flere elever, og på den måde gør en større forskel.

Der var fokus på at besøge skoler og elevråd. Elev-aktivisterne øvede sig i at holde oplæg, og lært hvordan man hjælper andre med at opbygge et stærkt elevråd, der kan løse skolens problemer.

Vil du være elevaktivist?
Meld dig til her.

Vil du være med i Københavner-netværket?
Send en mail til jannis.tsatsaris(at)eeo.dk