Der er nu under en uge til EEO’s kongres, hvor vi skal finde ud af hvad EEO skal arbejde med, og for i det kommende år. Det bliver en kongres fuld af mennesker fra hele landets tekniske skoler og HTX. Ud over at beslutte hvad EEO skal arbejde med i det kommende år, skal vi også hjælpe hinanden med at få indflydelse på vores egen hverdag. Vi skal lære hvordan vi skaber bedre forhold for os selv og vores kammerater ude på skolerne.

-Nogle af sidste års deltagere skriver forslag til udtalelser. Vil du også have indflydelse på den politik EEO fører så kom med på kongressen. 

Hvis vi skal skabe en fremtid der er endnu bedre for alle, skal der gøres noget. Men det kan være svært at gøre noget alene. Derfor er vi organiseret i EEO. Det der gør elevråds og elevbevægelsesarbejdet så fedt er at man ikke længere står alene. Man har en masse mennesker der også kæmper for elevindflydelse og rettiheder. Sammen kan vi skabe en forandring. I EEO repræsentere vi mange flere elever end kongressen kan tælle på hænder og fødder, og vores styrke er vores antal, for sammen er det vores stemme der kan skabe forandring.
Vi har alle én enkelt stemme, men hvis den skal høres, skal man sige noget til dem der lytter.

På kongressen skal der blandt andet diskuteres emner som den nye erhvervsuddannelsesreform, lektiefri skoler og en strukturel ændring af EEO. Hvis du også skal have en finger med i de her ændringer er det vigtig ikke at bruge den kommende weekend på sofaen men til gengæld tage til kongres. For uden dine inputs bliver der færre til at beslutte hvordan din uddannelse kommer til at se ud, og et mindre nuanceret billede af den verden vi lever i.

Der er i skrivende stund allerede tre skoler der har tilmeldt så mange at alle deres delegerede til kongressen, det er KTS, EUC Syd og Erhvervsskolerne Aars. Men selv uden stemmeret er det vigtigt at man dukker op. For en stemme er meget mere end et papir i luften et par gange om året og et enkelt kryds i ny og næ. Den virkelige forandring sker ude på skolerne og i elevrådene.
På EEO’s kongres kan vi give dig baggrundsviden og værktøjer til at ændre de problemer i har på jeres skole.
Der er f.eks workshops om elevrådsorganisering, EEO’s skolebesøg, erhvervsuddannelsesreformen samt mundtlig og skriftlig kommunikation.
Det der gør en bevægelse stærk er at den er synlig og at den udretter noget. Og det sted EEO kan ændre noget, er ude på skolerne. Men det kan ikke gøres inde fra et sekretariat i københavn, det skal gøres på den enkelte skole.  Deltag i kongressen og vær med til at gøre det arbejde endnu bedre.

 

Læs mere om kongressen og tilmeld dig på www.eeo.dk/k13