I weekenden deltog EEO i LO’s Sommerdyst 2009 på Viby Stadion, i Århus. Til Sommerdysten var der sendt såvel formand, som elevaktivister af sted. Sommerdysten er en ”mini-festival” der starter fredag eftermiddag, og slutter søndag. Hovedaktiviteten er Dysten, hvor vi i år stillede med et meget kvalificeret hold, men mere herom senere.

Udover dysten, er der en masse andre aktiviteter som fodboldturnering, debatter, stand up, fest og et marked lørdag, hvor de forskellige organisationer, har mulighed for at vise hvad de mener.
Vi deltog også på markedet, med vores egen lille ”find en praktikplads konkurrence”. Som mange nok ved, er vi pt. i en situation hvor over 6500 unge, mangler en praktikplads, og timingen var derfor til vores lille konkurrence. I alt sin simpelhed skulle man finde nålen i høstakken, omtrent ligeså svært som det er at finde en praktikplads. Vi havde derfor fyldt et badebassin med halm, hvori vi havde lagt 3 pløkker (praktikpladser). I starten af dagen var der ikke det store held med at finde en praktikplads, men som dagen skred frem, var der flere og flere der fandt en praktikplads. Nogen på en lidt mere heldig manér end andre.

Som nævnt tidligere, var der også en overordnet dyst. Vores hold bestod i år af: Chris Bastrup (formand for EUD-udvalget), Signe Holm, Chris West, Morten Ryom, Kristoffer Sundmark (HTX-medlemmer), Katharina Birch og Kirstine Kastberg (elevaktivister). I løbet af dysten, skal man konkurrere i diverse former for sport. Alt lige fra humanbowling til levende kryds og bolle. Vores team lagde stærkt ud, og gik mere eller mindre igennem det hele uden besvær. Desværre nåede de ikke den sidste udfordring, og tabte derfor guldet, men sølv er også flot!

Det fede ved at være til Sommerdysten, sammen med alle de andre organisationer, er at alle har en grund til at være der. De fleste af dem som deltog, var selv aktive i en fagorganisation, eller havde modtaget afgørende hjælp fra en fagforening, fx i forbindelse med manglende udbetaling af løn. Desuden har man også mulighed for, at få inputs fra alle de andre organisationer. Sommerdysten er bredt repræsenteret med alt lige fra HK, over 3F til SUF, og selvfølgelig alle forbundene under LO. De 3 dage var hurtigt overstået. Alt i alt var det 3 gode dage, med 500 andre unge fra hele landet, som gav os mulighed for at vise hvad vi mener, og gav stof til eftertanke. Bestemt noget som vi vil overveje at deltage i igen næste år.