I skrivende stund er der 14 dage til afholdelsen af DM i Skills. Her kåres Danmarks dygtigste lærlinge og elever inden for 29 fag. EEO vil være til stede med egen bod og 12 frivillige,  til at vise folkeskole-elever mm. rundt mellem de mange spændende konkurrencer og boder

Hvad f…. er Skills?

DM i Skills er det årlige Danmarks mesterskab for erhvervsuddannelser. Mesterskabet giver unge elever og lærlinge mulighed for at vise deres talenter og færdigheder frem. Det skærper fagligheden, er en mulighed for at vise fagene frem for omverdenen, hinanden og grundskole-eleverne, som jo er fremtidens erhvervsskoleelever. Det er også meget prestigefyldt at være blandt de bedste inden for ens fag.

“DM i Skills er vigtigt fordi vi får mulighed for at vise os og vores fag  frem. Et håndværk er noget man laver med hænderne og er svært at vise med det talte ord. Man hører nok så meget om universitetsstuderende der opfinder det nye sort men hvor er malerne og murene? Skills giver muligheden for at promovere at teknisk skole er mere end tunede knallerter og gode kammerater.
Skills giver mulighed for at vise det frem til dem som er interesseret i at blive fremtidens håndværkere.
Det betyder noget at man kan vise sin faglige stolthed frem og jeg glæder mig til at snakke med folk og vise dem at vi kan meget mere end nogle går og tror.” siger formand for EEO – Morten Ryom.

Årets Skills bliver afholdt 24.-26. januar i NRGI Park & Arena i Aarhus. På programmet er bla. velkomsttale ved børne- og undervisningsminister Christine Antorini, konkurrencer i diverse fag, mulighed for studievejledning, guidede rundture ved elever fra EEO og muligheden for selv at prøve sine “skills” af.

 

Faglig stolthed er vejen til prestige

“Håndværkere har altid lidt under at vores prestige ligger i det vi laver. Akademikere kan smide lange og pæne ord på bordet. Vi må bevise os og blære os ved at vise hvad vi kan. Det er ikke altid vi kan hive kammerater ind i værkstedet men det er nemmere at hive dem ind i en stor hal og vise sit eget og andres fag fem. Det giver faglig prestige når vi får mulighed for blære os med hvad vi kan. Om vi er murere eller frisører.”
Skills giver altså en kærkommen mulighed for at øge prestigen omkring erhvervsskolerne, komme ud fa værkstederne og åbne sig op over for omverdenen. Vi elever er glade for at vise vores færdigheder frem og på den måde vise vigtigheden af vores fag og vores uddannelser. Det giver også noget på den lange bane. Danmark kan nemlig ikke leve af viden alene. Vi har også brug for dygtige håndværkere som kan noget indenfor byggeri, produktion og service.

Følg med på EEO.dk og Facebook

I år opdaterer vi løbende fra Skills i Århus både på Facebook og her på hjemmesiden.
Du kan også glæde dig til en dybdegående reportage i Psst nr. 17. Det seneste nummer vil også være at finde i EEO’s bod hvis man ikke kan få nok fagligt stof. Er der nogle konkurrencer eller boder du synes er ekstra vigtige at vi dækker så send endelig en e-mail til kommunikation@eeo.dk eller skriv på vores Facebook-side.

Formand Morten Ryom vil også være til stede i hallen og ser frem til de mange spændende konkurrencer “Nu er jeg jo selv smed, så jeg glæder mig til at se hvad de andre har fundet på. Så glæder jeg mig til at snakke med alle hæsterne og fortælle om at være håndværker. Hvor vigtigt det er at have et fag man er glad for. Det betyder også at det slet ikke er så slemt, at skulle op kvart i seks for at gå på arbejde. Skills er et sted hvor man kan aflive mange fordomme. Teknisk skole åbner faktisk op for mange muligheder inden for faget og for at videreuddanne sig.”