I løbet af den sidste uge er, der på avisen.dk kørt en spændende artikelserie om, hvordan det er at bo lang fra sin læreplads. Vi deler her artiklerne med dig, ligesom de allerede er blevet delt over 1.500. gange i de sidste 4 dage.

Allerførst er Morten Egede torsdag d. 14. april 2016 i Avisen med et svar til arbejdsgiverne, der mener at eleverne er dovne og bare skal flytte fra København til Skagen, for at få en læreplads. De vil endda tvinge unge til det.

Overskriften blev:

Elevformand: Drop tvang og skab lokale lærepladser
Arbejdsgiverne vil tvinge praktiksøgende unge til at lede i hele landet, men det er en dårlig idé, mener elevernes formand.

NY ARITKFA

Læs her: Avisen.dk

Dagen efter er Christians historie ude. Han er en ung lærling, som vi hørte om på landsmøde tidligere i april. Han har så langt til sin skolepraktik, at han bliver nødt til at droppe ud.

Overskriften blev:

I dag dropper Christian ud: Må opgive mekaniker-drømmen
Christian Harder kørte 140 km om dagen for sin drømmeuddannelse. Nu må han parkere drømmen.

blusdopa

Læs her: Avisen.dk

Lørdag kom det ud at danskerne har et folkekrav om flere lærepladser. Der mangler flere end 11.000. Det er krav, danskerne har til trepartsforhandlingerne, der tog sted lørdag d. 16. april.

Overskriften blev:

Danskerne har mistet tålmodigheden: Flere praktikpladser NU!
Over 11.000 unge mangler en praktikplads. Nu møder arbejdsgivere, fagbevægelsen og regeringen et folkekrav om at løse problemet.

1l1l1

Læs her: Avisen.dk

Senere lørdag kom den mest delte historie ud. Helene har flyttet to gange for at få en læreplads, begge gange omkring 150 km. Det har været en hård oplevelse. Helenes historie er blevet delt over 1.100 gange på facebook.

Overskriften blev:

Helene rejste 150 km for en læreplads: “Jeg brød sammen i bussen”
Helene Glundholt flyttede langt væk fra venner og familie for at få en læreplads. Det fortrød hun.

IMG_9328

Læs her: Avisen.dk
Følg vores facebook, twitter eller instagram for lignende historie.
facebook Instagram Twitter