Arrangement: Fokus på erhvervsuddannelse

Arbejdermuseet og Erhvervsskolernes ElevOrganisation indbyder unge til at få indblik i erhvervsuddannelserne. Det er onsdag d. 13 april og du er super velkommen.

Du skal tage til dette arrangement, hvis du synes at uddannelse er vigtigt, at nok fagligt uddannede er grundlæggende for vores samfund eller at du gerne vil lære mere om hvilke uddannelser der findes på erhvervsuddannelserne.

I 2025 kommer Danmark til at mangle 70.000 faglærte arbejdere. Alligevel vælger flere og flere unge gymnasiale uddannelser og færre en erhvervsuddannelse. Hele 78% af de unge vælger gymnasiet efter folkeskolen, mens det kun er 22% der vælger en erhvervsfaglig uddannelse.

Med dette arrangement søger vi i samarbejde med Arbejdermuseet og en række erhvervsuddannelser dels at skabe opmærksomhed omkring unges forudsætninger for valg af uddannelse og styrke den demokratiske selvtillid både blandt de unge fra erhvervsuddannelserne, der får en unik ramme for at give et indblik i deres uddannelsesvalg, og blandt unge, der får mulighed for at få et indblik i et bredere uddannelsessigte gennem dialog og samtale med andre unge fra en erhvervsuddannelse.

Anders

Billedet er af en aktiv EEOer fra vores landsmøde i 2016

UDFORSK UDDANNELSERNE

Vi vil gøre op med nogle af de fordomme, som eksempelvis vejledere og forældre møder erhvervsuddannelserne med.

Der har i mange år manglet fokus på erhvervsuddannelserne i vejledningen, og vi har efterspurgt en måde at vise folkeskoleeleverne erhvervsuddannelserne. Desværre er dagens vejledning præget af én-til-én-samtaler mellem eleven og en forælder, lærer eller vejleder. Den praksis vil vi gerne gøre op med. Vejledning er en proces, hvor de unge skal have mulighed for at udforske, indhente viden, reflektere og blive udfordret.

– Morten Egede, formand for Erhvervsskolernes ElevOrganisation.

Kvinde kigger

Billedet er af en aktiv EEOer fra vores landsmøde 2016

ARBEJDERMUSEET SATSER PÅ UNGE

Uddannelsesdagen er i tråd med den ungesatsning, Arbejdermuseet har lige nu, blandt andet med særudstillingen Uhørt Ungdom, der handler om at give unge mulighed for at sætte noget på dagsordenen.

Mange unge opfatter ikke erhvervsuddannelserne som et reelt alternativ til de gymnasiale uddannelser. Der er mange myter omkring erhvervsuddannelserne, som vi gerne vil være med til at nedbryde, for eksempel at det skulle være mindre socialt acceptabelt at tage en erhvervsfaglig uddannelse end en videregående uddannelse.

– Jacob Thorek Jensen, museumsinspektør på Arbejdermuseet.

Uddannelsesdagen finder sted i Arbejdermuseets historiske festsal. Den er åben for folkeskoleklasser, der kan booke sig ind mellem kl. 10 og 16 via museets hjemmeside.

Alle interesserede kan besøge uddannelserne mellem kl. 16 og 18, hvor de betaler almindelig entre til museet. Børn og unge under 18 år har gratis adgang. Unge mellem 18 og 25: 55 kr

facebookButton