Tirsdag den 2. december kan avisen.dk afsløre, at det kommunale danmarkskort er helt skævt. Kun 12 % af de nye kommunalbestyrelsesmedlemmer er enten ufaglærte arbejdere, eller har en erhvervsuddannelse, på trods af de udgører 65 % af befolkningen.

Hos Erhvervsskolernes Elev-Organisation (EEO) er det ikke noget der vækker glæde. Tværtimod er EEO’s formand klar i spyttet:
– Det viser et skævt Danmark. Det er et helvedes stort demokratisk problem fordi almindelige mennesker ikke er repræsenteret. Det minder mig om at vi i EEO skal knokle endnu hårdere for eleverne på teknisk skoles forhold – det er jo åbenbart os der kender hverdagen for flertallet af befolkningen, og ikke politikerne på rådhusene rundt omkring.

Som nyvalgt formand for EEO, gør afsløringen indtryk på Sune:
– I forvejen er os elever på teknisk skole ramt hårdt af krisen. For at komme ud af krisen skal kommunerne blandt andet sætte gang i beskæftigelsen, men det er svært når politikerne ikke forstår den virkelighed vi lever i med arbejdsløshed og praktikpladsmangel. Når jeg ser sådan en undersøgelse, får jeg sgu blod på tanden.

Konsekvensen af den skæve fordeling er Sune ikke i tvivl om:
– Det kan blive en farlig glidebane. Hvis flertallet af borgerne ikke føler sig repræsenteret, bliver de fremmedgjort overfor vores demokrati. Det er farligt, når det er de samme mennesker, der knokler for at få samfundets hjul til at køre.

Du kan læse mere på avisen.dk