Kære Bertel Haarder

Vi har i Erhvervsskolernes Elev-Organisation været ude og spørger eleverne på de tekniske skoler hvilke problemer de oplever i deres daglige skoledag. Vi har lavet en lille statestik over de svar de er kommet med – og det billede de giver af dagligdagen er skræmmende.

Hele 68,71 procent af eleverne synes at maden i kantinen er for ringe og for dyr. For det første kan det ikke være rigtig, at der ikke serveres ordentlig, sund mad på skolerne. For det andet er det helt uacceptabelt og sundhedsmæssigt uforsvarligt at det ikke kan betales af en elev på lærlingeløn eller SU. Vil du gøre noget for god mad til fornuftige priser Bertel?

De computerne og tilhørende programmer som eleverne arbejde med er for længst forældede. Vi snakker om at 59,86 procent af de adspurgte elever synes at de bliver spist af med utidssvarende it. Giver det uddannelse i verdensklasse Bertel?

Som andre steder i uddannelsessystemet lider eleverne på de tekniske skoler også under dårlige toiletforhold. Det kan da ikke passe at eleverne ikke kan komme på toilettet, når de er i skole. Dette er et problem for hele 58,50 procent af eleverne. Skal vi holde os, mens vi er i skole Bertel?

Af andre problemer som eleverne oplever kan nævnes hovedpine pga dårlig udluftning og mangel på badefaciliteter på nogle skoler – ja listen er lang. Der er én ting at gøre; tilfør flere midler til erhvervsskolerne, så vi kan få en ordentlig uddannelse og vi kan få opfyldt ønsket om at 95% af en ungdomsårgang får en uddannelse.

Bertel, vi går ud fra at du gerne vil have ordentlig mad, en ordentlig computer og helt sikkert også et rent og ordentlig toilet når du er på arbejde. Du har sikkert ikke lyst til at gå hjem efter en dag på kontoret med ondt i hovedet. Vi vil også gerne have god mad, nye computere, samt ordentlige toiletter og gerne kunne gå hjem uden ondt i hovedet, tak!

Mange hilsner
Fra eleverne på de tekniske skoler!